home contact zoeken
   
 

schoolgebouw 'het schip', cygnus gymnasium, amsterdam

 
 
 
foto: r. suermondt
foto: r. suermondt

De herbestemming tot technisch gymnasium heeft geleid tot een herschikking van functies, waarbij het onderwijs is geconcentreerd op de bovenverdiepingen, met een multifunctionele mediatheek en sportzaal annex theater op het dak. In de voormalige werkplaatsen krijgen nu leerlingen de beginselen van wetenschap bijgebracht. In aansluiting op de onderwijsprincipes van het Cygnus Gymnasium om leerlingen op te voeden in een sociaal relevante context zijn op de begane grond meer (semi-) publieke functies gesitueerd, zoals het restaurant en een fitness club, in aansluiting op de ontwikkeling van het nieuwe woon- en werkgebied Parooldriehoek.

In 2014 is voor het project de nationale renovatieprijs De Gulden Feniks toegekend in de categorie renovatie.

Opdrachtgever:
Stichting ZAAM

Gebruiker:
Cygnus Gymnasium