home contact zoeken
   
 

appartementen 'de studio', amsterdam

 
 
 
foto: l. kramer
foto: l. kramer
foto: l. kramer

Met het oog op de beperkte ruimte zijn de woningen voorzien van vloerverwarming, aangevuld met gebalanceerde ventilatie. De horizontaal uitzetbare ramen voorzien in de gevraagde spuicapaciteit en bieden de keuze ook natuurlijk te ventileren. Vanwege de fijnstof- en geluidbelasting was langs de A-10 een ‘dove gevel’ zonder open ramen vereist. Hiervoor is een gelijkwaardige oplossing ontwikkeld door middel van een dubbele gevel met ‘serres’, die met buitenlucht mechanisch geventileerd worden. De luchttoevoer is onzichtbaar weggewerkt als een sleuf onderin de dubbele borstweringspanelen.

De transformatie van het monumentale gebouw door AM en Stadgenoot liep ver vooruit op het gemeentelijke beleid om leegstand van kantoren terug te dringen en tegemoet te komen aan de vraag naar kleine wooneenheden. In de eerste fase zijn nu circa 320 woningen en 2000 m2 commerciële ruimten opgeleverd. De tweede fase met 331 woonstudio’s is in voorbereiding.


Opdrachtgever:
AM en Stadgenoot

Website GAK Gebouw 'De Studio': http://www.de-studio.nl/